Hoppa till innehållet
Sparre Sparre
Gåva

BLACK FRIDAY Week – 20% rabatt! Använd koden FRIDAY3!

Vegansk grönsaksomelett - DryPantry

Vegansk grönsaksomelett

Kikärtsmjöl är ett fantastiskt mjöl att använda för att göra pannkakor och omeletter. Den här örtiga omeletten är full med näring och smak och väldigt enkel att göra på stormkök, vilket gör att den passar perfekt som friluftsmat.
Omelett:
2 dl kikärtsmjöl
2 msk frystorkad  lök
½ dl frystorkad sötpotatis
½ dl frystorkad paprika
½ dl frystorkade morötter
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Två nypor vardera av salt och peppar
2 ½ dl vatten
1-2 msk olivolja
En näve soltorkade tomater
 
Blanda ihop alla torrvaror i en bunke och vispa ner vattnet. Låt svälla i ca 10 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna och häll i smeten. Grädda i ca 10 minuter på medelvärme tills omeletten stelnat.

Detta recept är framtaget i samarbete med Sanna och Lina El Kott Helander. Kolla gärna in deras hemsida och kokbok Ät Färg Spring Berg på https://elkotts.com/