En härligt smakrik och värmande gryta som passar perfekt efter en lång dag ute i naturen. I receptet nedan serveras grytan med majsbröd eller tortillas men den går lika bra att servera till pasta eller gryn. Man kan även variera grytan genom att göra den med tacokryddning och servera i tacoskal eller med nachos.
4 - 5 portioner
Gryta
1 ½ msk frystorkad lök
1 dl frystorkade morötter
1 dl frystorkad sötpotatis
½ dl frystorkad röd paprika
2 msk tomatpulver
1 dl kokosmjölkpulver
1 ½ dl röda linser
7-8 dl vatten
Kryddor
1 msk gul curry 1 msk garam masala Salt eller ½ buljongtärning
Servering och topping
Majsbröd/tortillabröd Cashewnötter
Koriander
Kokosmjölkspulver med vatten
|
|
Tänd en eld eller ett stormkök. Häll i alla ingredienser i ett grytkärl. Rör om. Ställ grytan på en stadig plats intill elden. Låt koka upp och puttra i cirka 15 minuter. Rör om då och då. Servera med stekt majsbröd/tortillabröd, cashewnötter, koriander och kokosmjölk.
Detta recept är framtaget i samarbete med Sanna och Lina El Kott Helander. Kolla gärna in deras hemsida och kokbok Ät Färg Spring Berg på https://elkotts.com/.
Tags: Friluftsmat, vandringsmat,